kwekerij G. Meijer

Luizen en ander ongedierte in rozen

BIEDRONA_mirrored,_cropped.png

Luizen en ander ongedierte op Uw rozen vind U vast een verschrikking. U wordt er s nachts gillend wakker van. Wel,spaar U met de gedachte dat U de enigste bent. 

Alle vogels, insecten en andere dieren in Uw tuin denken er heel anders over,sterker nog,als U die luizen in Uw rozen niet heeft komen ze niet eens bij U. En wist U trouwens waar U als goede tuinier die groene vingers vandaan heeft? 
Wel, natuurlijk van het dooddrukken van al die luizen. Natuurlijk, U kan gaan spuiten met een of ander middel of met een waterstraal uit de tuinslang of lavendel bij Uw rozen planten, knoflookpoeder door de rozenmest mengen,maar dat doet U toch niet? U wilt toch geen broodroof op onze medeaardbewoners plegen? U bent een ecologisch tuinier en probeert met insectenminnende planten zoals bijvoorbeeld moerasbloem (Limnanthes Douglasii) een biologisch evenwicht te creeren. Een evenwicht waarin geen plaats is voor een overbevolking aan luizen die de groeitoppen van Uw rozen doen verschrompelen of bladrollers die de bladeren van Uw rozen tot mini rollades doen verworden. Heeft U trouwens Uw eigen of buurkinderen al uitgenodigd een beloning te verkrijgen door een wedstrijd luizen vangen of rollades plukken te houden. 

Succes verzekerd! 

Met vriendelijke tuingroeten, 
Piet Veldhuis